Pentru a profita la maximum de o vacanță, alegeți un loc care are o scenă culturală diversă

Un city break în Praga poate fi abordarea ideală pentru a vedea întreg orașul și, în special, pentru a aprecia frumusețea excepțională a acestuia precum și cultura abundentă care poate fi găsită aici.

Podul Carroll

Podul Carroll, care străbate râul Vltava din Praga și are o vechime de aproximativ 650 de ani, poate fi traversat în orice moment al zilei. Faceți o plimbare liniștită pe drumul de piatră, în timp ce admirați turnurile și domurile magnifice de pe ambele maluri ale râului, armatele de muzicieni și interpreți stradali și șirurile de sculpturi baroce care sunt aliniate de-a lungul cărării. Dacă doriți să observați întreaga deschidere a podului cu arc de piatră, care are aproximativ 500 de metri, ar trebui să mergeți pe malul râului în spatele Muzeului Franz Kafka. Panorama de acolo vă va surprinde fără îndoială pentru tot restul vieții.

Ceasul Astronomic

Ceasul Astronomic este o altă atracție bine-cunoscută din oraș. Este unul dintre cele mai populare lucruri pe care le puteți face în Praga, iar majoritatea vizitatorilor sunt pur și simplu fascinați de mecanismul de funcționare ceasului și de modul în care acesta funcționează. Fără îndoială, veți putea privi mai atent ceasul în sine și vă veți bucura de el în toată frumusețea lui dacă veniți aici între orele în care sunt prezentate spectacolele.

Dealul Petrin este adesea considerat unul dintre cele mai populare din Praga. Puteți lua parte la o mare varietate de activități și, totuși, puteți aprecia cele mai frumoase caracteristici ale naturii. Veți avea acces la un număr mare de drumuri împădurite, grădini de trandafiri care sunt în plină floare și priveliști uimitoare ale orașului. Nu ratați ocazia de a vedea Zidul Foamei, o construcție care datează din 1362 și își trage numele de la legenda conform căreia a fost ridicat pentru semnificația sa strategică, ci mai degrabă ca o metodă de a aduce venituri oamenilor înfometați din Praga. 

Castelul Praga

Deși există o taxă pentru intrarea în majoritatea interioarelor spectaculoase ale Castelului Praga (inclusiv Catedrala Sf. Vitus), despre care vă putem asigura că sunt bani bine cheltuiți, o plimbare prin curțile și grădinile castelului este complet gratuită și poate fi la fel de îmbucurător. Este recomandat ca turul curții sa fie întreprins seara deoarece acesta este momentul din zi în care sunt prezenți cel mai mare număr de turiști iar porțile rămân deschise până la o ora extrem de târzie. 

Primăria

Primăria din Praga este un exemplu magnific de arhitectură Art Nouveau și este conectată la poarta gotică albă care servește drept intrare în orașul vechi. Chiar dacă tururile holului de la etajele superioare sunt disponibile doar contra cost, vizitatorii cu un buget mai restrâns pot admira splendoarea fațadei clădirii, care are un mozaic de intrare grandios și un foaier rafinat. 

 

 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS