Descopera principalele plusuri aduse de incalzirea in pardoseala

În zilele noastre, sistemele de încălzire în pardoseală devin din ce în ce mai des întâlnite în casele românești. Dacă aceasta este sau nu o soluție viabilă depinde în primul rând de cât de bine se potrivește în viața ta. Cunoști bucuria de a merge desculț pe podeaua caldă a unei case, chiar și în plină iarnă? Drept urmare, să începem această zi vorbind despre motivul pentru care încălzirea prin pardoseală este minunată.

Încălzirea electrică prin pardoseală sau pur și simplu încălzirea prin pardoseală, a fost utilizată inca din anii 1960. O rețea de fire sau conducte hidraulice instalate în baza structurii. Din acest motiv, încălzirea prin pardoseală poate fi realizată cu multe tipuri diferite de energie, cum ar fi gaz, electricitate și chiar solar.

Ca urmare, există o mare varietate de produse disponibile pentru cei interesați de încălzirea în pardoseală.  De exemplu, acestea produc căldură folosind rezistențe electrice între o rețea de fire de încălzire instalate sub podea. Firele sunt pregătite pentru a fi utilizate odată ce au fost conectate la sistemul electric al casei dvs. și a fost adăugată izolația. Apa caldă este transportată printr-un sistem de conducte hidraulice instalate sub podea. Această cale către boiler sau pompa de căldură este ascunsă sub straturile izolatoare.

Cea mai bună metodă de a incalzi

Un avantaj evident al pardoselii încălzite este creșterea confortului pe care îl oferă. Aceasta înseamnă că puteți menține o temperatură confortabilă în interiorul casei (până la aproximativ 28 de grade) pe tot parcursul anului. Drept urmare, vă puteți bucura de libertatea picioarelor goale pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp.

În acest caz, este perfect să folosiți atât caloriferele, cât și încălzirea prin pardoseală.

Un sistem de încălzire ascuns

Încălzirea prin pardoseală este mai silențioasă și mai discretă decât caloriferele. Cu alte cuvinte, pentru a vă încălzi, nu vă deranjează zgomotul făcut de unele sisteme de încălzire mai tradiționale. Pe lângă faptul că facilitează amenajări de mobilier mai interesante, eliminarea caloriferelor eliberează spațiu pe podea.

Este posibil să schimbați sistemul

Iarna, pardoseala încălzită este o nevoie, dar vara? Vestea bună este că anumite tipuri de încălzire prin pardoseală pot fi schimbate vara pentru a acționa ca răcire cu aer prin pardoseală. Dacă temperatura de afară crește peste un anumit prag, apa caldă este comutată pentru apă rece pentru a menține un climat interior confortabil, asa ca afla totul de la Maricon despre cel mai bun kit de incalzire in pardoseala si profita chiar acum!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS