Beneficiile jucariilor educative

De-a lungul copilariei sale un copil poate avea o multime de tipuri de jucarii. Parintii isi fac un obicei de a cumpara cam tot ce vede si cere copilul, asa ca la un moment dat micutul ajunge sa aiba cate ceva dintoate categoriile de jucarii. De departe cele mai folositoare si mai interesante sunt jucariile educative. Spre deosebire de jucariile normale, care il ajuta doar sa isi petreaca timpul liber cat mai placut si sa isi dezvolte anumite abilitati, cele educative il invata de fiecare data cate ceva. Practic fiecare interactiune cu ele inseamna o noua etapa in invatarea unor forme, in observarea unor relatii intre cauza si efecte, de exemplu.

Sunt multe beneficii pe care le au aceste jucarii educative. Iata doar cateva mai importante. Jucariile educative incurajeaza explorarea realitatii din jur si curiozitatea. Fiecare jucarie este special gandita in asa fel incat copilul sa poata cunoaste mai bine lumea din jurul sau, formele si texturile diferite ale unor jucarii educative ca cele de pe www.pici.ro ce ii vor ajuta pe micuti sa se familiarizeze si cu aceste lucruri si sa isi controleze si imbunatateasca simturile. Implicand un proces de invatare, jucariile educative ii ajuta pe copii sa aiba un IQ mai bun, sa retina mai usor anumite informatii si sa le asocieze corect atunci cand ele apar.

Cu fiecare jucarie educativa pe care o primesc copiii vor putea invata sa rezolve mai usor problemele care apar, mintea lor va fi mereu activa si creierul va fi mereu pus la treaba. Imbunatatirea dezvoltarii emotionale si sociale este si ea pe lista de beneficii ale jucariilor educative, multe dintre ele incuranjand micutii sa interactioneze si sa se joace cu altcineva, cu parintii su cu alti copii de varsta lor. In timpul interactiunilor ei vor invata si ce inseamna impactul emotiilor, adaptarea la societate si la interactiunile sociale fiind mult mai simpla. Atentia copiilor este mentinuta un timp indelungat, jucariile educative ii provoaca sa gandeasca, sa rezolve anumite probleme, stimularea creierului este permanenta si copilul nu se mai plictiseste la fel de repede ca in cazul unor jucarii obisnuite. Cu cat un copil are mai multe jucarii educative, cu atat va putea sa invete lucruri noi mai repede si le va retine mai usor.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS