Afla ce banca de celule stem putem alege in Romania

Banca Stem Sure este prezenta in Romania incepand cu anul 2009 datorita colaborarii cu partenerul din Marea Britanie, Biovault. Banca stocheaza probe de sange ombilical pentru clienti din intreaga lume, prin recoltare, procesare, stocare si utilizare in transplant de probe din peste 30 de țări până în prezent. Stem Sure se bucura de cateva acreditari, printre care JACIE, cat si al Agentiei Nationale de Transplant.

Prin acreditarea JACIE se confirma faptul ca institutia respecta standarde de excelenta stabilite la nivel international in domeniul transplantului cu celulelor stem hematopoietice. Obiectivul principal al acestei acreditari este de a promova ingrijirea de inalta calitate a pacientului si performanta in procedurile de laborator in domeniul recoltarii, procesarii, stocarii si transplantarii celulelor stem hematopoietice, prin dezvoltarea unor standarde globale si a unui sistem de acreditare recunoscut la nivel international. Segmentul de cercetare al celulelor stem este o ramura medicala ce evolueaza cu fiecare zi si din acest motiv s-a luat decizia stocarii probei recoltate in 11 recipiente, astfel putand fi folosite la mai multe situatii sau poate, de ce nu, chiar la multiplicarea celulelor stem. Pana in prezent au fost eliberate 10 probe biologice care au fost utilizate cu succes in transplantul uman, pentru a putea trata pacienti ce sufereau de o varietate de boli, inclusiv paralizie cerebrala, talasemie, leucemie si neuroblastom.
Exista cateva avantaje pe care Banca Stem Sure le ofera fata de alte banci cum ar fi:
-    In cazul unui faliment exista posibilitatea de asigurare si reasigurare
-    Daca va fi nevoie de celule sunt acoperite toate costurile
-    Exista o varietate de modalitati de plata
-    Si nu in ultimul rand se proceseaza tesutul inainte de stocare

O noutate pentru Romania este ca a fost efectuat primul transplant cu celule stem in Romania pentru tratarea autismului cu o proba eliberata pe Stem Sure.
Incepand cu anul 2018 este posibil tratamentul cu celule stem, respectiv Rigenera.Acesta reprezintă un tratament de Medicina Regenerativa, ce reface structura si functia tesuturilor afectate. Prin utilizarea celulelor stem specializate recoltate din tesut sanatos si apoi aplicate in aria afectata, Rigenera produce regenerare tisulara.

Prin utilizarea Rigenera, in cadrul acelasis timp chirurgical, pacientul este atat donator cat si receptor de micro-grefe de celule progenitoare specializate.Procedura furnizeaza un concentrat imbogațit in celule progenitoare in zona afectata, cu scopul de a determina in mod predominant instalarea proceselor de regenerare fata de cicatrizarea țesutului.

Tratamentul cu Rigenera poate fi utilizat in mai multe profile medicale:
-    Chirurgie plastica si dermatologie, la arsuri, plagi, chirurgie plastica, medicina estetica, cicatrici post abdominoplastie, post cezariana, post augmentare mamara, picior diabet
-    In ortopedie in cazul de artroza, leziuni articulare, gonartroza, coxartroza, chirurgie maxilo-faciala


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS