Metode de întreținere a cauciucurilor de iarnă

Când trebuie să puneți cauciucuri de iarnă?

Anvelopele de iarnă pot fi puse la mijlocul lunii noiembrie și scoase la mijlocul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Cauciucurile de iarnă nu sunt fabricate pentru a fi purtate tot parcursul anului, ci trebuie înlocuite cu cele specifice sezonului. În funcție de anvelopele pe care le alegeți, acestea pot fi disponibile doar pentru o perioadă limitată de timp.

Cât de mult rezistă cauciucurile de iarnă?

Dacă vă folosiți anvelopele de iarnă patru luni pe an, acestea ar putea rezista aproximativ cinci sau chiar șase ani. Totuși, este important să rețineți că aceste cauciucuri de iarnă trebuie scoase la timp, înainte să se producă o uzură semnificativă.

Cât costă cauciucurile de iarnă?

Anvelopele sunt o componentă vitală a mașinii noastre, care este adesea neglijată până când ceva nu merge bine. Cumpărarea de anvelope nu este de obicei o bucurie din punct de vedere financiar și ni se poate părea scump. Așadar, gândul de a cumpăra un set suplimentar de anvelope poate părea copleșitor. Cu toate acestea, vă asigurăm că odată ce ați pus anvelope de iarnă pe mașină, vă veți întreba de ce nu ați făcut-o mai repede. Un set bun de anvelope de iarnă poate costa până la 2500 de lei. De asemenea, la Anvelocors vă putem surprinde cu oferte și promoții.Unde pot fi depozitate?

Anvelopele de iarnă trebuie scoase odată cu instalarea primăverii. Temperaturile mai calde și pavajul uscat pot determina uzura acestora într-un ritm mai rapid. Anvelopele trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi un subsol. Depozitarea acestora într-un garaj obișnuit le poate deteriora din cauza căldurii extreme și a umidității ridicate. Dacă nu aveți suficient spațiu la sol, pot fi utilizate sisteme de rafturi. Unele sisteme pot fi montate pe perete.

Iată câteva sfaturi de depozitare pe care merită să le rețineți:

     Spălați întotdeauna cauciucurile după sezonul de iarnă.

     Anvelopele pot fi depozitate în poziție verticală sau suprapuse. Pentru siguranță, nu le stivuiți la o înălțime prea mare.

     Dacă nu sunt montate pe jante, nu le agățați de cârlige.

     Păstrați-le în pungi etanșe pentru a ajuta la păstrarea uleiurilor în interiorul acestora.

     Evitați să le depozitați lângă surse de încălzire.

Anvelopele de iarnă pot fi utilizate pe camioane, SUV-uri și mașini cu tracțiune integrală?

Răspunsul este, evident, da. Sistemele de tracțiune integrală ajută un vehicul să pornească, însă aceste sisteme nu ajută la frânare sau direcție. Distanța de frânare pentru autovehiculele cu cauciucurile de iarnă este semnificativ mai bună decât vehiculele cu anvelope pentru toate anotimpurile.

În cele din urmă, cumpărarea și gestionarea anvelopelor de iarnă este o necesitate care vi se poate părea solicitantă din punct de vedere financiar, dar ea merită.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS