Bilete la ordin si Cec-urile pot fi incasate mai rapid de acum.In economia de astazi a devenit destul de dificil sa devii antreprenor, dar si mai dificil este sa-ti finantezi ideea sau compania ca sa poti sa cresti si sa te dezvolti.
Se cunoaste foarte bine, faptul ca in Romania, cand ne gandim la finantarea unei afaceri avem doua solutii, credite bancare sau fonduri nerambursabile.Omnicredit este institutia non-bancara care iti prezenta alte surse potentiale de finantare.
Asadar, cum procedam atunci cand avem nevoie de lichiditati in firma pentru diverse plati si avem facturi ce urmeaza a fi scadente la plata, dar nu in ziua respectiva? Putem apela la scontare instrumente de plata bilete la ordin sau CEC.
Cum ne-ar putea ajuta aceasta scontare? Scontarea nu este altceva decat o operatiune prin care o societate comerciala poate incasa inainte de scadenta contravaloarea biletelor la ordin si a CEC-urilor primite de la clientii ei prin intermediul IFN-ului Omnicredit. Omnicredit pune la dispozitia societatii un plafon de finantare pentru fiecare dintre relatiile comerciale ce vor face obiectul operatiunilor de scontare. Societatea, prin transmiterea catre Omnicredit a instrumentelor colectate de la clientii sai poate obtine echivalentul a 100% din valoarea instrumentului prezentat sub forma de finantare pana la scadenta instrumentului. In momentul in care se ajunge la scadenta, o data cu incasarea instrumentului, Omnicredit va retine costurile si comisioanele aferente si va returna societatii diferenta de suma. Pentru a veni cat mai mult in sprijinul clientilor sai, Omnicredit a pus la dispozitia acestora pe platfoma, un calculator, cu ajutorul caruia se va cunoaste de la bun inceput care este valoarea retinuta de IFN.
Scontarea este un mecanism de finantare foarte util in momentul in care societatea nu detine garantii reale pentru a accesa o facilitate de credit de tip linie de credit sau overdraft, termenele de incasare al instrumentelor de plata este mare sau chiar in situatia in care, clientii societatii sunt companii mari de notorietate si cu o situatie financiara buna, fara incidente in decontarea instrumentelor de plati.
Daca ne-am decis sa apelam la contractarea acestui tip de facilitate avem cateva aspecte importante de luat in considerare printre care, existenta operatiunilor de compensare pe relatia comerciala care poate reduce considerabil sansele de a fi acceptata de catre institutie sau reducerea sumei finantate, societatea poate sa decida pentru care dintre instrumentele de plata solicita finantare de la institutie, nefiind obligata sa finanteze toate instrumentele de plata, inclusiv faptul ca toate costurile bancare aferente operatiunilor de factoring sunt nepurtatoare de TVA.
In plus, scontarea ofera si cateva avantaje pe care orice antreprenor merita sa le ia in considerare, astfel:
- se solicita un volum redus de documente care vor trebui prezentate catre Omnicredit;
- avantaje de natura comerciala prin posibilitatea de extindere a termenului de incasare catre client, avand in vedere ca sunt asigurate resursele financiare pentru desfasurarea activitatii curente.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS